Café Cuvée är ett gastronomiskt vardagsrum med den perfekta blandningen av människor, mat och vin. Så beskriver krögarparet Tina Trigg och Markus Löfgren sin kvartersbistro på Högbergsgatan 64 som just öppnat.

På Café Cuvée kan du njuta av klassiska och nya smaker, med influenser från hela världen. Lite extra fokus blir det på det svenska och franska köket. Vinlistan kommer ständigt att utvecklas med en geografisk blandning av viner från traditionella och moderna vinmakare, men alltid med hjärtat i Frankrike och områden som Champagne, Loire och Bourgogne.

Krögarpar med lång erfarenhet

Bakom Café Cuvée står sommelieren Tina Trigg och kocken Markus Löfgren. Båda kommer närmast från Restaurangakademien där Markus jobbat i 20 år bl a som kökschef och verksamhetschef och Tina har varit ansvarig för evenemang och försäljning.

De har båda länge drömt om att öppna eget och nu får de möjlighet att göra det tillsammans. Att det blev just en kvartersbistro var självklart för båda:

Vi vill att alla ska känna sig välkomna, ung som gammal ska trivas och känna sig hemma i vårt gastronomiska vardagsrum, säger Tina.

Meny som passar för alla tillfällen

Rollen som kökschef kommer Markus att dela med Calle Berglöf, som tidigare jobbat på Spritmuseum och Café Nizza.

Vi kommer att servera snacks, en blandning av goda rätter i olika storlekar som vi kallar Cuvéerätter och en del större rätter som mättar, berättar Markus.

Menyn ska tilltala alla munnar och tillfällen; en date, ett kompisgäng, något snabbt innan en föreställning, söndagsmiddag med familjen eller ensam och hungrig.

Vi vill öppna en restaurang som vi själva skulle vilja gå till, med god mat, god dryck, och framförallt en avslappnad och härlig stämning.


Varmt välkommen till Café Cuvée! Högbergsgatan 64, 118 54 Stockholm. Öppet: 17-00, onsdag-söndag.


Tina & Markus med personal

PS. Cuvée är en fransk vinterm som innebär att olika druvor blandas för att de kompletterar varandra till perfektion. Precis som Café Cuvée - en perfekt blandning av människor, mat och vin!

För mer information kontakta oss på: info@cafecuvee.se

Bilder

Café Cuvée pressbilder miniatyrer

Ladda ned högupplösta

Till förstasidan